четвртак, 7. фебруар 2013.

Znate li…da su slučajno lutke iz izloga prave žene, bile bi premršave za rađanje dece. Da je Barbie prava žena ne bi mogla da stoji uspravno, jer s njenim proporcijama nije moguće uspravno stajati. Na svetu ima tri milijarde žena koje ne izgledaju kao supermodeli i samo njih nekoliko koje tako izgledaju.

Barbie
Barbie

Marilyn Monroe je nosila veličinu 42. Uzmite u obzir da su se konfekcijske veličine poslednjih godina znatno promenile.

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Ondašnja veličina 42 je danas 46 ! Marilyn Monroe je bila seks-simbol i nikad niko od nas nije rekao “Uh, al’ ova ima veliku zadnjicu!” Prosečna žena ima oko 66 kg. Fotografije modela u novinama su retuširane, dakle ni te devojke nisu savršene. Ispitivanje je pokazalo da se 70% žena oseća deprimirano posle samo 3 minuta listanja modnog časopisa. (Kome se tako nešto već nije dogodilo???)

Pre 20 godina supermodeli su imali oko 8% manje kilograma od prosečne žene. Danas čak 23% manje. Jedan profesor engleskog jezika je na tabli napisao: “woman without her man is nothing” i tražio od učenika da stave interpunkcijske znakove. Dečaci su napisali: “woman, without her man, is nothing”. Devojke su napisale: “woman! without her, man is nothing!” Šta nekoliko znakova može učiniti i kako su samo već u školi devojke pametne…

Нема коментара:

Постави коментар