четвртак, 31. јануар 2013.

DALI SMO VAM NEKOLIKO PRIMERA!!!

GluteusVećina žena ima isti problem. Najviše nas muče kilogrami koji se lepe na zadnjicu, tu je problem celulita, kao i loša tonizacija glutesa. Pokazaćemo vam nekoliko proverenih vežbi uz koje ćete se osloboditi ova tri ključna problema. Ukratko rečeno gluteus maximus je mišić zadnjice i njemu je potrebna potpora da bi zadnjica lepo izgledala. Tu potporu čine mišići zadnje lože. Vežbe koje izdvajamo ciljano pogađaju tu grupu mišića, kao i sam gluteus.

Ishrana


PovrceNećemo vam govoriti da držite dijete i da gladujete. Gledajte da se zdravo hranite, a to podrazumeva kuvanu hranu. Ako možete izbegavajte slatkiše i grickalice, forsirajte voće, povrće i što više vode kako biste ubrzali metabolizam.

Vežbe


Ove vežbe su vrlo jednostavne i možete ih raditi kod kuće, bitno je da ih ponavljate barem tri puta nedeljno i željeni rezultati neće izostati. Već posle prvog treninga dobićete jaku upalu i upravo ona je siguran znak da ste dobro trenirali. Posle ove upale bitno je da budete uporne i videćete kako ćete preoblikovati vašu zadnjicu. Naravno mišićima je potreban i odmor, tako da je potrebno da imate dan odmora između treninga.

Čučanj


Ispravite leđa, zauzmite blag raskorak i zamislite da sedate na stolicu. Odradite četiri serije sa deset ponavljanja. Ukoliko koristite elastičnu traku, radiće vam i mišići leđa, što nije obavezno.

Čučanj
Čučanj

Čučanj
Čučanj



Iskorak


Iskorak radite naizmenično, jednu za drugom nogom. Odradite tri serije sa dvadest ponavljanja. Između serija pravite pauzu dok vam se puls ne smiri. Ako želite da pojačate efekat poslužite se ručnim tegovima ili flašicama vode.

Iskorak 1
Iskorak 1

Iskorak 2
Iskorak 2



Ekstenzija kuka


Ovo je odlična vežba kojom pogađate mišić gluteusa, a ujedno rade i stomačni mišići. Vežbu radite u tri serije po petnaest ponavljanja za svaku nogu.

Ekstenzija kukova početni
Ekstenzija kukova početni

Ekstenzija kuka završni
Ekstenzija kuka završni



Abdukcija na boku sa elastičnom trakom


Ako već niste, obavezno nabavite elastičnu traku za vežbanje, ona će pojačati intenzitet vežbanja. Za početak možete ovu vežbu uraditi i bez nje. Lezite na bok i uradite 4 serije sa po deset ponavljanja, naizmenično za jednu i za drugu nogu.

Abdukcija pocetni
Abdukcija pocetni

Abdukcija zavrsni
Abdukcija zavrsni


EVO


Punije usnePunije usne su godinama unazad postale veliki modni trend. Poslednjih par godina, dovodi se u pitanje kada je ovo prestalo biti vizuelno privlačna slika a postala neumesnost i preterivanje. U ovom tekstu se ne propagira estetska hirurgija za preteran i neumesan volumen usana. Ovaj tekst je namenjen damama koje imaju prirodne usne, malo manjeg volumena a želele bi bez estetskih intervencija da vizuelno povećaju njihov izgeld. Ukoliko nemate zavidan volumen usana, a želite na brzinu da one izgledaju punije, izdvojili smo nekoliko saveta i trikova koji vam mogu pomoći.

Kratak tutorial za punije usne


Napravite punije usne
  1. Korak:
    Usnice prvo precizno oivičite olovkom. Ona bi trebala biti u prirodnoj nijansi, tj. slična boji vaših usana. Budete li koristili tamnije nijanse, crta oko usnica biće previše vidljiva i izgledaće neprirodno.
  2. Korak:
    Nanesite ruž u nežnijim tonovima breskve ili bež nijanse koji sadrži sjajne čestice koje reflektuju svetlost pa će vam usne izgledati punije.
  3. Korak:
    Stavite malo bele senke za oči na prst i blago pređite duž celih usana, a na sredinu stavite malo zlatne senke za oči.
  4. Korak:
    Nanesite malo bezbojnog sjaja za usne (na donju i gornju usnicu) izbegavajući uglove usana da vam se ruž ne bi razmazao.
  5. Korak:
    Rub gornje usnice istaknite nežno rozom senkom za oči.

Dodatni trikovi:


  • Namažite sredinu donje usne slojem vazelina i one će izgledati punije i sjajnije.
  • Svetlijom olovkom za usne iscrtajte ivicu vaših usana. Zatim ispod nje povucite još jednu liniju, ali tamnijom nijansom boje koju ste izabrali. Nakon toga nanesite ruž tako da se stopi s linijom iscrtanom tamnijom olovkom. Ovim postupkom učinićete da vaše usne izgledaju punije. Oprezno s olovkom za usne, ako ne iscrtate linije dobro ili pogrešite nijansu boje, možete vizuelno umanjiti volumen usana. Liniju uvek počnite izvlačiti od V oblika na usni.
  • Bezbojni balzam sa blagim sjajem namažite tačno iznad usana – na predelu između nosa i linije gornje usne. Dodavanjem sjaja na ovo područje stvara se iluzija punijih usana. Zatim namažite hidrantni karmin koji u sebi sadrži visoki sjaj. Finalni dodir odradite ukrašavanjem donje usne, na čijoj ćete sredini u maloj količini ostaviti trag sjajnog balzama koji ste prethodno naneli iznad usne.

Napomena:


Izbegavajte mat karmine koji ne doprinose vizuelnom utisku punijih usana. Koristite uvek one nijanse i sedefaste karmine koji doprinose sjajnim usnama i većem volumenu.

Ako imate izrazito tanke usne, izbegavajte jako tamne nijanse ruževa jer će oni dodatno doprineti tome da vam usne izgledaju još tanje. Umesto njih koristite svetlije boje ruževa.
Rumenilo za liceStavljanje rumenila na lice je svakako najbrži i najlakši način da vašem licu podarite baršunasti sjaj i naglasite jagodice što svakako daje poseban oblik vašem licu. Nanošenje rumenila treba da bude poslednji korak u šminkanju, ali na njega treba obratiti najviše pažnje. Ako preterate sa rumenilom, vaše lice će izgledati više smešno nego privlačno. Da biste ovo izbegli, koristite boju rumenila koja odgvara boji vašeg lica i slaže se sa bojom vaše kose, odnosno ne sme postojati preveliki kontrast u odnosu boje rumenila i boje vaše kose. Četka za rumenilo bi trebala biti od prirodne dlake sa što većim oblikom radi lakšeg nanošenja rumenila na lice.

Rumenilo naspram oblika vašeg lica:


Kao što svetlim ženama sa nežnom kožom ne stoji rumenilo tamno bronzane boje, jer izgleda previše napadno i predstavlja preveliki kontrast, tako ni svakom obliku lica ne priliči isti postupak aplikacije rumenila na lice.

Nanošenje rumenila
Nanošenje rumenila

OVALNO LICE:
Ovaj oblik lica je najadaptibilniji za eksperimentisanje sa frizurama, ali što se šminke tiče, kada se rumenilo nanosi, treba se držati jednog pravila. Rumenilo nanesite tako što ćete praviti kružne pokrete na jagodicama – na najvišem delu jagodične kosti, na onom delu koji je najudaljeniji od vašeg lica kada se nasmejete. Koristite četkicu za rumenilo srednje veličine.

OKRUGLO LICE:
Ovakav oblik lica često prati i epitet da su lica mala i sitna. Iz tog razloga, pravilno nanošenje rumenila bi trebalo da doprinese vizuelnom izdužavanju lica. Četkica bi trebala biti lepezastog oblika, a rumenilo nanosite u trapezastom obliku prateći da ne pređete donji deo jagodica. Na kraju, nanesite trunku rumenila i na bradu.

IZDUŽENO LICE:
Ovaj oblik lica zahteva kratak postupak nanošenja rumenila u obliku bumeranga koji će najlepše pristajati obliku lica. Nikako nemojte nanositi rumenilo u obliku kruga jer ćete dobiti efekat neprirodnog rumenila ili ćete čak postići i smešan efekat. Dakle držite se jednog osnovnog pravila, ovom obliku lica stoji samo ovakav oblik nanesenog rumenila.

ČETVRTASTO LICE:
Ovakav oblik lica nekada može imati i malo grublje crte lica. Iz tog razloga, rumenilo bi trebalo biti manje upadljivije bez velikog naglašavanja. Nanesite tamnije rumenilo uz viličnu kost, prema licu, sa tim da izbegavate bradu. Koristite manju četkicu za rumenilo.

PravilnoNapomena:
Osobama sa svetlim tenom najviše odgovaraju ružičaste nijanse rumenila.
Osobama sa svetlo žućkastim tenom najviše odgovaraju nijanse rumenila kao što su boja breskve ili narandžaste nijanse.
Dok osobama sa tamnijim tenom odgovaraju smeđe nijanse rumenila.


Isprobajte!!

Zategnite stomakStomak je još jedna kritična zona gojaznosti za nas žene. Više je uzročnika, a najučestaliji su loša ishrana, loše držanje, nošenje plitkih farmerki koje stežu, loša tonizacija mišića stomaka posle porođaja itd. Navodimo vam nekoliko praktičnih saveta kako da zategnete vaš stomak.

Saveti za ravniji stomak


TrbusnjaciUspravite se, loše držanje pravi stomak vizuelno i kod ljudi koji ga nemaju.
Trbušnjaci-vežbajte, da znamo – ovo je najmonotonija vežba na svetu i da je beskrajno naporna i dosadna. Da li ste znali da vaše trbušne mišiće možete da aktivirate i kroz neke druge vežbe koje nisu toliko monotone npr: dok radite neke vežbe za zadnjicu radiće vam i trbušni mišići (pogledajte naš tekst). Takođe ovu grupu mišića-trbušnjake za razliku od ostalih možete vežbati svaki dan.
Plitke, farmerke koje stežu-prave jastučiće, znamo da u plitkim farmerkama zadnjica izgleda zategnutije i manje, ali šta je sa stomakom i jastučićima koji kipe na sve strane. Izbegavajte da provodite previše vremena u jako uskim plitkim farmerkama.
Pojas za mršavljenje. Mnogi tvde da ne deluje, ali naše iskustvo je drugačije. Ispod pojasa se više znojite i na taj način izbacujete nagomilane štetne produkte metabolizma, a i gubljenjem viška vode izgledaćete vitkije



Uzivajte!!!
PodočnjaciTamni kolutovi oko očiju, odnosno podočnjaci nastaju tako što dolazi do zadržavanja tečnosti u telu koje uzrokuje oticanje krvnih sudova ispod površine kože, a pošto je koža ispod očiju izrazito tanka i nežna, to oticanje u vidu tamnih fleka postaje izraženije nego što bi bilo na drugim delovima tela i njih nazivamo podočnjacima.

Uzroci nastanka podočnjaka:


Uzroci mogu biti mnogobrojni i navešćemo najčešće od njih – genetski uzroci, razni poremećaji u organizmu, oboljenja bubrega, trudnoća, prevelik unos soli u organizam, anemija, umor i kao najčešći uzrok – nedovoljna količina sna.

Mali trikovi za otklanjanje podočnjaka:


Podočnjaci mogu toliko da nam pokvare celokupan izgled više nego bilo koji drugi nedostatak na licu. Osim ako nisu znak, ili posledica neke bolesti, podočnjaka se kratkoročno možemo rešiti vrlo lako uz pomoć par kućnih trikova.

Krastavac:


Krastavac za podočnjakeKao najstariji trik koji možemo izvesti u kućnoj radinosti, je da isečete dve kriške krastavca koji je prethodno bio u frižideru, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Neka vam ovo bude deo jutarnjeg rituala. I zapamtite – ovaj tretman je bolji od bilo koje skupe kreme.

Hladne kašike


Podočnjaci i kašikeOvaj mali trik može svako od nas primeniti u bilo koje doba dana i noći, jer je svima dostupan a ne košta ništa. Stavite dve kašike u zamrzivač dok se ne zalede. Nakon što se zalede, stavite ih na oči i držite petnaestak minuta. Koliko je ovo efikasno u otklanjanju tamnih podočnjaka, isto toliko je efikasno u otklanjanju otoka ispod očiju.

Krema za hemoroide:


Krema za hemoroideOve kreme funkcionišu po principu umanjivanja otoka i veoma su efikasne u brzopoteznom otklanjanju podočnjaka. Zapamtite jedno, ovo ne bi trebalo da koristite duže od dva puta nedeljno, već samo u hitnim slučajevima, jer su ove kreme obično toliko jake da mogu da nadraže oči i izazovu suze. Ovo upozorenje važi osim ako se ne radi o prirodno pravljenim kremama na bazi nevena. U tom slučaju možete koristiti kremu koliko god želite.

Čajevi:


Čajevi za podočnjakeČajevi od žalfije, peršuna i zelenog čaja su najefikasniji u otklanjanju tamnih kolutova ispod očiju. Kesice od čaja stavite na oči i ostavite ih na očima dok se ne ohlade. Bićete zadovoljni efektom i odrazom u ogledalu. Da napomenemo, velika količina unosa vode u organizam i gore navedenih čajeva će vam biti od izuzetnog značaja u borbi protiv podočnjaka, i ne samo to, već ćete svom celokupnom organizmu učiniti dobro ovim postupkom.

Šminka:


Podočnjaci i šminkaUkoliko vam ne pomogne, bilo koji od ovih malih trikova, ne očajavajte. Postoji rešenje i za to, uvek je tu šminka. Uzmite korektor koji je kremaste strukture, približan boji vaše kože, nikako previše svetao ili previše taman, jer će to još više izraziti podočnjake. Nanesite kremasti korektor, blago ga utapkajte na kožu i ako ima potrebe na korektor nanesite malo pudera u kamenu.

NE ZABORAVITE – SAN


SpavanjeSpavanje i osam sati sna je najbolji lek u borbi protiv podočnjaka. Ne postoji krema koja je efikasnija od dugog i zdravog sna. Zato dame, ako želite da izgledate lepo i sveže – spavajte zdravo.


Evo vam jos jednog saveta!!!
TrepaviceSvi mi volimo da imamo lepe i guste trepavice. Kada su nam trepavice odgovarajućeg vulemena i dužine skoro da nam nije potrebna ostala šminka. One definišu naše oči i bacaju akcenat na njih. Evo načina kako da uz pomoć malih trikova u šminkanju to izvedete. Tajna je u tome da su vam potrebne dve vrste maskare koje mogu da budu po vašem izboru i ne moraju biti skupe, takodje vam je potreban klasičan metalni uvijač za trepavice koji se može naći u svakoj parfimeriji. Vredi pokušati, jer za malo novca možete da postignete neverovatan efekat u šta sam se i sama uverila.

Da počnemo :


Uvijač za trepavicePrvo je potrebno da uvijete vaše trepavice. To ćete uraditi tako što ćete metalni uvijač nežno prisloniti uz trepavice i pritisnuti barem 4-5 puta. Ovaj postupak izvodite oprezno kako se ne bi povredili. Kada su vaše trepavice uvijene možete da pređete na sledeći korak.

Prva maskaraNanošenje prve maskare. Prva maskara koju nanosite može da bude po vašem izboru, važno je da ne slepljuje trepavice već da ih lepo definiše. Na slici možete da vidite četkicu koju preporučujemo. Nju nanosite u čak 5 slojeva. Svaki sloj se nanosi jedan za drugim energično i temeljno od korena ka vrhovima. Kada završite jedno oko pređite na ono drugo.

Druga maskaraNanošenje druge maskare. Ovo je ujedno i poslednji korak. Na slici možete videti da smo izabrali četkicu za volumen. Ovu maskaru nanosimo u dva eventualno u tri sloja. Ovde takođe važi pravilo iz predhodnog koraka, prvo nanesite maskaru na jedno oko, a kad završite pređite na sledeće.

Ekstra savet: Efekat bogatog volumena trepavica možete da pojačate tako što ćete iscrtati oko ajlajnerom. Na kraju rasčešljajte vaše trepavice i uklonite višak maskare ili eventualne grudvice.







Evo vam prvog saveta!!!
Dobro Dosli na nas novi blog "Mi Devojke".Sve ostalo imate u opisu!